Den Helder zet na Binnenland met Grasshoppers ook nummer één van vorig seizoen opzij

Rob Hirschmann
Den Helder

Dozy Den Helder heeft de bekerwinst van vorige week een prima vervolg gegeven. De ploeg was zaterdagavond in Katwijk te sterk voor Grasshoppers: 77-82.

De Helderse ploeg won zaterdagavond verdiend, al begon het wel slecht aan de wedstrijd. De formatie keek al snel tegen een 10-2-achterstand aan. Dat was voor coach Mario Bennes het sein om in te grijpen. ,,Ik vroeg een time-out aan om de boel op scherp te zetten. Dat is uiteindelijk gelukt.” De kersverse bekerwinnaar had de verdediging nu beter op orde. Grasshoppers, de kampioen van 2019, kreeg geen makkelijke schoten meer. ,,Zij hebben nu een probleem op de pointguard-positie, omdat Karin Kuijt er niet meer is”, zegt Bennes. ,,Toch hebben ze in Katwijk altijd wel een goede en aanvallende ploeg.”

Den Helder nam de wedstrijd in handen en gaf het vervolgens niet meer weg. Ook niet in de zwakke slotfase, waarin de ploeg door slordig spel Grasshoppers nog bijna terug liet komen. ,,Toen hadden we een paar domme turnovers. We zochten steeds naar de moeilijke oplossing. In plaats van de klok te gebruiken, speelden we gehaast”, aldus een kritische Bennes. ,,Echt spannend werd het overigens niet.”

Ondanks die zwakke slotfase is de oefenmeester tevreden over de seizoensstart van zijn ploeg. ,,We hebben nu de nummers 1 en 2 (Binnenland en Grasshoppers, red.) van vorig jaar verslagen. Dat geeft een goed gevoel. Ik vind het een voordeel dat we meteen tegen twee sterke teams moesten, daardoor moesten we vroeg pieken.”

Komende woensdag speelt de formatie uit tegen de nummer 3 van vorig jaar: Landslake Lions. In die pot kan Bennes niet beschikken over de geblesseerde Zoë Slagter. Aanwinst Kourtney Treffers is er dan wél bij. ,,Daarna moet ze zich melden bij de marine. We weten niet wanneer ze weer terug is. We gaan haar zeker missen, vooral haar punten en haar rebounds.” Bennes kan woensdagavond in Landsmeer overigens wel beschikken over de licht gekwetste Sarah Curren.

basketbal eredivisie vrouwen

GrasshoppersDen Helder 77-82

Topscorers Den Helder: Treffers 19, Van Poelgeest 14, Fleuren 11

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen