Op anderhalve meter smaakt een verse hap hooi ook prima

De geitjes op Het Hertenkamp Enkhuizen laten zich het vers aangereikte hooi tijdens dierendag goed smaken,© Foto Marcel Rob

Coen van de Luytgaarden
Enkuizen

De ezels, geiten en konijnen op Het Hertenkamp Enkuizen hadden zondagmiddag over aandacht niets te klagen.

Ze werden logischerwijs extra verwend op dierendag. Kinderen trakteerden de langoren op een smaakvolle wortel en de ezels aten zich rond aan het allerbeste hooi. Ouders en kinderen genoten er met volle teugen van. Alles uiteraard wel op de gepaste anderhalve meter afstand zoals het RIVM vanwege corona voorschrijft. Dat verliep prima dankzij de organisatie die bezoekers vooraf had verzocht zich online aan te melden.

Het Hertenkamp bracht ook de dierenambulance onder de aandacht. Zo lieten medewerkers van de dierenambulance zie wat zij allemaal gebruikten bij de opvang van verweesde huisdieren. Kinderen mochten ’de helden van de dierenambulance’ allerlei vragen stellen over hun dagelijks werk.

Uiteraard was er ook ruimte voor spelletjes en vermaak. Zo werd er een originele dierenbingo op touw gezet waarbij fraaie prijzen te winnen waren. Verder werden ook vele (groot)ouders in de watten gelegd, in de theetuin.

Meer info: www.hertenkampenkhuizen.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen