Volendam kan voorsprong in Kerkrade niet over de streep trekken

Nick Doodeman: basisplaats en doelpunt.© Archieffoto

Richard Walraven
Kerkrade

FC Volendam heeft in Kerkrade voor de derde maal dit seizoen gelijkgespeeld. Tegen Roda werd het 1-1.

Volendam-trainer Wim Jonk had in Kerkrade toch maar weer een plek voor Nick Doodeman in zijn basiself ingeruimd. De rechterspits betaalde dat vertrouwen al na zestien minuten uit door na doorzetten van Martijn de openingstreffer te maken: 0-1.

Die voorsprong was verdiend, want op een paar stroeve openingsminuten na (waarin Serrarens een vrije kopkans onbenut liet) heerste Volendam. Roda moest ver terug op eigen helft. Doodeman had de voorsprong kunnen vergroten na een knappe dieptebal van opnieuw Jari Vlak, maar Roda-doelman Roulaux redde met de voet.

Na rust probeerde Roda Volendam onder druk te zetten. Dat had bijna succes toen Volendam-doelman naast een hoge bal zat. Vossebelt mikte van dichtbij echter op de paal. De beste mogelijkheden waren echter voor Volendam. Een fraai schot van Jari Vlak eindigde op de lat en Franco Antonucci schoot vrij voor de keeper over.

Die onnauwkeurigheid, die de wedstrijd zou hebben beslist, kwam Volendam duur te staan. Na een overtreding van Boy Deul op Absalem kon Alberg van elf meter raak schieten. De bezoekers mochten blij zijn dat het daar bij bleef. Een fraaie omhaal van Marzo had Roda nog zo maar de zege kunnen brengen.

Roda JC: Roulaux; Marzo, Jensen, Luyckx, Absalem; Klaasen (57. Ioannou), Vossebelt, Pflücke; Alberg, Croux, Serrarens.

FC Volendam: Bakker; B. Plat, A. Plat, Tol, Murkin; Vlak, Antonucci, Deul; Doodeman (78. Johnson), Kaars (78. Eerdhuijzen), El Kadiri (61. El Azzouzi).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen