DEM herstelt zich van nederlaag van vorige week; Beverwijkers halen puntje op in Naaldwijk, maar verdienden meer

Rinus van der Lugt
Den Haag

Weet DEM zich te herstellen van de deceptie van vorige week tegen UNA? Dat was de grote vraag in de uitwedstrijd tegen Westlandia. De spelers konden deze kwestie niet helemaal beantwoorden, al was de 1-1 eindstand een uitslag waar de ploeg voor aanvang voor had getekend.

Na afloop echter was de stemming toch beduidend minder. „Wij hebben twee punten laten liggen”, stelde trainer Kiri Kalaitzis vast. „Voor de rust hadden wij al met 3-0 voor moeten staan. Maar ja, dan zullen wij de kansen wel moeten gaan benutten.”

„Wij hebben van de week alles nog een keer doorgenomen. De beelden bekeken. Dit mag ons natuurlijk niet overkomen. Maar dat wil niet zeggen dat er paniek is”, aldus de trainer.

Dat er ’koppen’ zouden rollen, daar was iedereen wel van overtuigd. Daniel Man en Cerilio Cijntje werden het kind van de rekening, terwijl de geschorste Michael Obioha de verrichtingen van zijn ploeg één wedstrijd vanaf de zijlijn mocht aanschouwen.

Jesse Verswijveren (het jongere broertje van verdediger Twan en keeper Swen), Lefteris Grammenidis en Timo Wolters mochten de opengevallen plekken innemen. Westlandia - dat over een sterke ploeg beschikt - werd met open vizier tegemoet getreden.

„Ik had Westlandia hoger ingeschat”, constateerde Kalaitzis na afloop. „Alleen jammer dat wij dat niet in een overwinning konden uitdrukken.

De voornaamste reden dat de ploeg uit Beverwijk niet verder kwam dan een gelijkspel, kwam omdat de spelers de combinaties veel te lang wilden doorvoeren. „Over het spel kan ik alleen maar tevreden zijn. Zowel in de eerste als in de tweede helft hebben wij goed gespeeld. De spelers zullen echter eens sneller de trekker moeten overhalen. Het scoren blijft daardoor een groot probleem.”

voetbal derde divisie

WestlandiaDEM1-1

38. Goeman (e.d.) 0-1, Van Kesteren 1-1.

DEM: S. Verswijveren; J. Verswijveren, Herraez, Van Amersfoort, Van Gelderen; Grammenidis, Kaya, Gencer; Zejli (46. Cijntje), Wolters (82. Zonneveld), Van Dongen (76. Owusu-Ansah).

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen