Dagcijfers corona in Zaanstreek-Waterland: bijna 100 testen positief, nu 2459 inwoners besmet met virus

Robert Jan van der Woud
Purmerend

In een etmaal tijd is het aantal coronabesmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland met bijna honderd toegenomen. Sinds de uitbraak in maart zijn tot nu toe 2459 inwoners besmet geraakt met het virus.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldde tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag 93 nieuwe besmettingen in Zaanstreek-Waterland. Daarmee zet de opgaande lijn in de regio zich door. Er zijn inmiddels strengere maatregelen van kracht, maar het gevolg daarvan is nog niet zichtbaar in het dagelijks toenemende aantal besmettingen.

De gemeente Zaanstad blijft een brandhaard voor corona, met in een etmaal tijd 42 nieuwe coronagevallen. De grens van 1200 positief geteste inwoners is inmiddels doorbroken: dat waren er zaterdagmiddag 1209. Ook werden er enkele nieuwe zoekenhuisopnames gemeld van patiënten met COVID-19.

Probleemgemeente

Edam-Volendam is probleemgemeente nummer twee met wederom 13 nieuwe coronaregistraties. Dat brengt het totaal op 318 besmettingen. Purmerend komt uit op een totaal van precies 500, dankzij 18 nieuwe besmettingen die tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag werden doorgegeven aan het RIVM.

Van de kleinere gemeenten heeft Wormerland een piek: vijf positieve testen tillen het totaalcijfer naar 87. Beemster doet daar amper voor onder met vier nieuwe coronabesmettingen in een dag, waarmee het totaal naar 53 gaat. Ook Oostzaan meldde vier nieuwe gevallen, daar hebben inmiddels 73 inwoners het virus opgelopen.

De gemeente Waterland komt met drie nieuwe gevallen uit op 110 besmettingen sinds de pandemie begon. Landsmeer komt uit op 98 besmettingen; het afgelopen etmaal kwamen ook daar drie positieve testen bij.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.