Danique (21) opent na drie jaar sparen haar eigen schoonheidssalon en heeft al meteen vast klantenbestand

Danique Spruit heeft nu haar eigen schoonheidssalon.© Foto Marcel Rob

Eric Molenaar
Hoorn

,,In deze tijd dit ondernemen, dan word je een hele goeie’’, is een van de reacties op de social media van schoonheidssalon Danique for Beauty, die zaterdag is geopend op Kleine Noord 10 in Hoorn.

Danique Spruit (21) ontfermt zich hier over het verfraaien van wimpers en wenkbrauwen, gaat semi-permanente wenkbrauwen zetten en ook trainingen geven in ’wimperen’.

Voorts biedt ze onderdak aan de zelfstandige bedrijfjes van haar zus Beyoncé en moeder Debbie (nagelstyling, nail-art) en komt er zelfs een vierde bij: Nadicia Palas.

Het lijkt een gewaagde stap voor de jonge Grootebroekse, die van jongsaf aan voor zichzelf wilde beginnen en drie jaar heeft gespaard om dit waar te maken. Maar over klandizie hoeft ze zich niet heel grote zorgen te maken. Het klantenbestand dat ze opbouwde in de drie jaar dat ze als wimper- en wenkbrauwstyliste werkte bij Ans Nagelstudio aan Onder de Boompjes, kwam na de coronapauze weer trouw terug. Ze is er zeker van dat die de salon aan het Kleine Noord ook heel goed weten te vinden.

Zwart en goud

Op de plek waar in mei vorig jaar boetiek Casa di Mode zijn deuren moest sluiten, is een verrassend ruime en luxe salon ingericht, in zwart en goud. Achter de plek voor het verfraaien van de wenkbrauwen staan drie elektrisch verstelbare leren ligbanken voor de wimperbehandeling. Dan volgt de nagelstudio (’geurloos!’), een aparte ruimte voor schoonheidsbehandelingen en het zetten van de semi-permanente wenkbrauwen en een grote kamer die onder meer voor de trainingen en workshops is bestemd. Gaat ze hier haar eigen toekomstige concurrenten opleiden? Ze lacht. ,,Nee hoor, en trouwens, ik heb drie jaar voorsprong.’’

De salon is precies wat Danique voor ogen had. Ooit rondde ze een kappersopleiding af om visagiste te worden, maar toen rolde ze als vanzelf in het wimper zetten. Sindsdien is ze heel wat certificaten en ook prijzen verder. Ze is blij dat ze ook haar zusje en moeder nu de kans kan geven die zij zelf destijds bij Ans Nagelstudio kreeg. Beiden hebben de opleiding allround nagelstyling afgerond. Beyoncé, die ’altijd al bezig was met make-upspulletjes’, volgt nog een extra opleiding tot schoonheidspecialiste. ’Bey for Beauty’ is gespecialiseerd in nail-art: toon haar je nagels, en ze maakt er miniatuur-kunstwerkjes van.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen