Meer appartementen op plek Water & Vuurhuis in Hoogkarspel

Het Water & Vuurhuis in Hoogkarspel is al niet meer in gebruik.© Foto Mediahuis

Cees Beemster
Hoogkarspel

Op de plek van het Water & Vuurhuis in Hoogkarspel komen geen 25 maar 27 appartementen. Projectontwikkelaar Excelsior Investments uit Wieringerwerf heeft hiervoor een overeenkomst getekend met de gemeente Drechterland.

Al in november 2019 werd bekend dat Alfred en Agnes van Zoeren hun 1400 vierkante meter grond met daarop het verenigingsgebouw Water & Vuurhuis en hun woonhuis langs de Sint Laurentiusstraat hadden verkocht aan Excelsior Investments.

Slopen

,,We willen in 2020 slopen en nieuwbouwen. We zijn in gesprek met aannemer Kuin’’, liet Rob Waardenburg van Excelsior Investments toen weten. Waardenburg verklaarde toen ook 25 huurappartementen te willen laten bouwen.

Het moesten huurwoningen worden met een vloeroppervlak van zo'n tachtig vierkante meter. De huurprijzen zouden net onder en net boven de duizend euro per maand komen te liggen.

Of het allemaal huurwoningen worden is de vraag. Volgens de gemeente worden op de plek ‘27 particuliere (huur)appartementen gebouwd’. Wel staat al vast dat er een woongebouw komt dat uit drie bouwlagen bestaat.

De twaalf verenigingen die gebruikmaakten van Water & Vuurhuis hebben hun activiteiten inmiddels allen volgens de gemeente op andere locaties voortgezet. De voor de woningbouw noodzakelijke procedure voor wijziging van het bestemmingsplan start binnenkort. Als dit rond is, wordt het huidige pand gesloopt.

De verwachting is dat er in het tweede kwartaal van 2021 gestart wordt met de bouw, waarna het in de zomer van 2022 opgeleverd wordt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen