Basisschool ’t Palet in Grootebroek wil graag rechtszaak volgen tegen vader die in juli school binnenreed

In juli reed een 55-jarige vader uit boosheid met zijn auto de basisschool ’t Palet binnen.© archieffoto

Tanja Koopen
Grootebroek

In Haarlem begint maandag de proformazitting tegen de Grootebroeker die in juli met zijn auto de basisschool van zijn zoon in Grootebroek binnenreed.

Omdat er nog geen inhoudelijke zitting is zal het schoolbestuur daar niet bij zijn, maar Jan van Berkum, bestuursvoorzitter van onderwijskoepel Trigoon zal zeker de rechtszaak zelf bijwonen. ,,Op die manier kunnen wij het afronden.’’

Frustratie

De 55-jarige man reed die woensdagavond uit frustratie de school binnen - waar net de eindmusical van groep acht werd gehouden. Hij zit sinds die tijd vast en hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

’t Palet is na de vakantie gewoon weer van start gegaan. ,,Het gaat goed’’, aldus Van Berkum. Slachtofferhulp bleek niet nodig. Het opknappen van de toegebrachte schade aan het pand heeft veel voeten in de aarde, maar verder draait de school lekker.

Iets zeggen

En ook met de zoon van de verdachte, die sindsdien in Hoorn op school zit - ook binnen Trigoon - gaat het goed. ,,Daar zijn wij heel blij mee’’ aldus Van Berkum, die voor de verwerking in de rechtszaal zal zitten bij de behandeling. ,,Ik hoop dat wij daar ook iets kunnen zeggen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen