Geen officiële opening laatste deel Stadspark Den Helder: 54 iepen en 365 meter hekwerk

Het laatst aangelegde deel van het stadspark zou donderdag officieel geopend worden. Dit kan niet doorgaan door corona.

Het laatst aangelegde deel van het stadspark zou donderdag officieel geopend worden. Dit kan niet doorgaan door corona.© Foto gemeente Den Helder

Van onze verslaggeefster
Den Helder

Door de aangescherpte maatregelen rondom corona, kan de opening van het derde deel van het Stadspark in Den Helder donderdag niet doorgaan. Speelsters van de Dames basketbalvereniging zouden hieraan meewerken.

Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad gaf in 2009 de opdracht om het eerste deel van het Stadspark aan te leggen. In maart van dit jaar is begonnen met de aanleg van het derde deel van het park, aan de Prins Hendriklaan.

Wethouder stadsvernieuwing Michiel Wouters stelt dat dit college zich heeft voorgenomen om de ingezette stadsvernieuwing af te ronden: „Daar is het voltooien van het Stadspark onderdeel van. Er is een groene omlijsting gerealiseerd rond het stadshart en er is nu een belangrijke verbinding ontstaan tussen het stadscentrum en de zee.”

Achtertuin

Ferdinand Vreugdenhil, directeur van Zeestad, ziet het Stadspark als de achtertuin van de achterliggende wijken: „Met de ontwikkeling van het park zijn er meer bomen en groen bijgekomen en wordt gelegenheid gegeven om onder andere te wandelen, te spelen, te skaten, te chillen, te basketballen. Daarmee is de hele leefbaarheid van de binnenstad omhoog gegaan en de kwaliteit van het wonen toegenomen.’’

In het nieuwe Stadspark zijn in totaal 54 iepen geplant. Daarnaast wordt in het najaar ook nog sierbeplanting aangebracht. Om het park te omheinen is 365 meter hekwerk met haagbeplanting geplaatst; hiervan is 90 meter hergebruikt. Het aangelegde pad door het park is 210 meter lang en 4,80 meter breed.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.