Premium

Kunstmanifestatie ’Werken’ in Beverwijk: Steven de Peven maakt het havengebied en zichzelf van kant. ’Ik ga kanten oma-gordijntjes aan een stoplicht hangen’

De vijf kunstenaars in de haven van Beverwijk.
© Foto Heleen Vink
Beverwijk

Wie de afgelopen weken over de Parallelweg in Beverwijk heeft gereden, is zonder het te weten getuige geweest van het ontstaan van een vulkaan. Het imposante kunstwerk van Oscar Peters kan onmogelijk aan de aandacht ontsnapt zijn. Wie wil, kan er vanaf 10 oktober omheen rijden. Coronaproof, te voet, op de fiets, of in de auto. Het is een van de vijf werken die negen dagen te bewonderen zijn, tussen 12 en 21 uur, bij de kunstmanifestatie ’Werken’ in het havengebied van Beverwijk.

De kunstenaars zijn uitgenodigd door het Instituut voor Toegepaste Integrale Waanzin om een beleving, een ervaring en een perspectief te delen met het publiek, in de buitenruimte op de Pijp in Beverwijk Business Docks Wijckermeer. Ze kozen zelf hun plek in het gebied. Een plek die ze niet kenden, maar waarvan hun creatieve harten direct sneller gingen kloppen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen