Een labyrint in de voortuin? De oud-katholieke kerk aan het Melkpad in Hilversum heeft er eentje

© Foto St. Vitus

Eddie de Paepe
Hilversum

Terwijl het kerkplein van de oud-katholieke St. Vitus aan het Melkpad in Hilversum werd vernieuwd, werd in de wat meer uit het zicht gelegen ‘voortuin’ van de pastorie gewerkt aan een labyrint.

Parochianen deden flink wat voorwerk, de Hilversumse vormgever Margreet van de Burgt maakte het ontwerp, hoveniersbedrijf Houtman dacht mee, deed het grondwerk en legde de stenen van de route door de cirkel van het labyrint. Onlangs werden de werkzaamheden aan het labyrint afgerond met het plaatsen van een keramiek, meldt de kerk.

Symbool

Kunstenaar Marjo Postma had gehoord over de labyrintplannen en bood aan een kunstwerk te maken dat als symbool van Bron in het middelpunt geplaatst kon worden. Tijdens de viering van afgelopen zondag is het labyrint De Bron officieel geopend.

,,Een labyrint ‘doen’ vereist een eerste stap. Daarna volg je in rustig tempo de weg die je naar de Bron leidt. Het volgen van het pad biedt de gelegenheid om na te denken. Over je eigen levenspad bijvoorbeeld of over wat voor jou een bron is.”

De St. Vitus nodigt iedereen uit om ook eens die stap te zetten en het pad af te leggen. Het labyrint is bereikbaar via het kerkplein.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen