Premium

Han Lammers hoort thuis in de Wieringermeer, maar met windmolens op een paar honderd meter afstand voelt het alsof hij wordt weggepest

Saskia en Han Lammers in de kas bij hun bedrijf.
© Archieffoto Marc Moussault
Middenmeer

De grootvader van Han Lammers hielp mee met de drooglegging van de Wieringermeer, hij was een van de pionierende boeren die zijn agrarisch bedrijf mocht starten in de polder. Han Lammers is in de voetsporen van zijn opa getreden en heeft samen met zijn vrouw Saskia Lammers PUURgroenten in Middenmeer. Gewonnen land dat het gezin met drie jongens van 16, 14 en 12 jaar niet zomaar zal verlaten. Toch voelt het met de komst van Windpark Wieringermeer of ze weggepest worden van de grond waar hun ‘roots’ liggen.

In 2005 verhuisden ze met hun toenmalige bedrijf en woning naar de huidige plek aan de Kolhornerweg in Middenmeer vanwege de komst van Agriport A7. ,,Maar als ik toen had geweten dat al die molens hier kwamen, waren we niet gegaan”, zegt Han. Nu staan er twee windturbines op vierhonderd en vijfhonderd meter van hun huis, plus nog twee op 1100 en 1200 meter.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen