Opgeheven watersportvereniging Den Oever heeft nog wat geld in de kas en schenkt de helft daarvan aan de KNRM

Rudolf Ernens (links), secretaris van de KNRM Den Oever, met de vereffenaars Leo Kerklaan en Klaar van der Valk.

Rudolf Ernens (links), secretaris van de KNRM Den Oever, met de vereffenaars Leo Kerklaan en Klaar van der Valk.© Foto KNRM Den Oever

Van onze verslaggever
Den Oever

De KNRM werd zondag verblijd met een gift van 1200 euro. Deze is afkomstig uit het kasoverschot van de Watersportvereniging Den Oever, die eerder dit jaar werd opgeheven.

De twee vereffenaars van de vereniging, Klaar van der Valk en Leo Kerklaan, die de administratieve afwikkeling moeten verzorgen, kwamen per boot naar het station Den Oever voor de symbolische overdracht.

Het bedrag is symbolisch overhandigd per flessenpost aan Rudolf Ernens, secretaris van de plaatselijke commissie van de KNRM in Den Oever. Uit een grote stopfles kwam een rol vlaggetjes van de vereniging tevoorschijn, waaraan het bedrag was bevestigd.

De Watersportvereniging Den Oever werd opgeheven, omdat de dertig leden moeilijk bij elkaar zijn te krijgen en het in stand houden van een vereniging een zekere administratieve last geeft. In plaats daarvan onderhouden de leden nu contact met elkaar door middel van een appgroep.

Na de laatste clubactiviteiten was er nog 2400 euro in kas. De KNRM heeft daarvan dus de helft gekregen; de andere helft is geschonken aan een organisatie, die zeiltochten organiseert voor mensen met een beperking.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.