Watersportstrand populairste idee voor invulling toekomstig stadsstrand: ’Hoorn verdient dit als echte watersportstad’

Een impressie van het toekomstige stadsstrand.© Foto gemeente Hoorn

Martijn Mak
Hoorn

De gemeente Hoorn vroeg een maand geleden aan inwoners om mee te denken over de invulling van het toekomstige stadsstrand. Een maand later maken we de balans op. De populairste ideeën: een watersportstrand, een koepel met horeca waaruit activiteiten en evenementen kunnen worden georganiseerd en een voetbalveldje met bankjes en bomen eromheen.

Het best scorende idee - met 337 stemmen - tot zover is een watersportstrand rechts van de toekomstige pier (vanaf de dijk gezien). Het is ingediend door Kai van den Berg, Casper Koopmans en Jeffrey (geen achternaam vermeld). „Hoorn verdient als echte watersportstad een watersportstrand”, meent Van den Berg. „Een plek waar je kunt kitesurfen, windsurfen, suppen etcetera.”

Wat Koopmans betreft komt er een groot watersportcentrum, het liefst gecombineerd met horeca.

In de reacties worden nog extra suggesties gedaan voor het watersportstrand. Zo ziet Petra Nijman van ’Fit by Petra’ wel iets in een combinatie met yoga-, fitness- en crossfittrainingen, die buiten moeten plaatsvinden. „Zo kunnen er ook oefeningen in het water gedaan worden, voor extra weerstand”, aldus Nijman. Ad Vijn is voorstander van een terras met tijdelijke aanlegsteiger voor pleziervaart bij schouwburg Het Park.

Muziekavonden

Shirley Blom diende aan het begin van september het idee ’De Koepel van Hoorn’ in en kreeg al 246 stemmen. Het heeft raakvlakken met het watersportstrand, maar is toch ook weer helemaal anders. Naast watersportactiviteiten die in dit activiteitencentrum gefaciliteerd kunnen worden, kan er ook horeca in komen. „In de Koepel kunnen evenementen zoals exposities, workshops en muziekavonden plaatsvinden.”

Als het aan Sylvia Rietsnijder ligt, plaats de gemeente bij het stadsstrand een voetbalveldje (eventueel uit te breiden met bijvoorbeeld een basketbalveld). Eromheen wat banken en bomen voor de schaduw. „Plezier voor jong en oud. Doordat men sportief met elkaar bezig is, heb je ook weinig overlast”, zegt zij. 241 stemmers vinden het een goed plan.

Strandhuisjes

Andere ideeën die vooralsnog minder stemmen hebben gekregen zijn: strandhuisjes, openbare fitnesstoestellen, een hondenstrand, speelplaatsen voor kinderen en een kampvuur/barbecueplek.

Tot en met woensdag 30 september kunnen er nog ideeën worden ingediend en mag er nog gestemd worden. De gemeente Hoorn gaat daarna met de opgehaalde inspiratie en inzichten proberen te zorgen voor een mooie invulling van het stadsstrand. Ideeën zullen niet expliciet verkozen worden tot ‘winnaar’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen