Glasschervenregen verpest play-offs HCAW in de hoofdklasse honkbal

Han Monsees
Bussum

De hoofdklasse honkbal 2020 is niet bepaald onder een gelukkig gesternte geboren. Na een nog vrij soepel verlopen reguliere competitie, is van een ordelijk verloop van de play-offs geen enkel sprake. Dit weekend werd de hoop om na de coronaperikelen bij Amsterdam de draad weer te kunnen oppakken de grond in geboord. Kapotte lampen en overvloedige regen waren de boosdoeners. Hierdoor kwam HCAW alleen gisteren in actie. Thuis werd er met 0-3 van Neptunus verloren.

De gebeurtenissen van donderdagavond in Bussum hadden nog het meeste weg van een slechte lachfilm. Na een inning spelen en bij de stand 0-0 raakte een foutbal een beschermplaat van de lichtmasten. Op zich niets bijzonders, maar dit keer waren de kracht en spin van de bal dusdanig dat het glas brak en het scherven regende op het veld. Een half uur lang werd er druk geveegd en gestofzuigd. De scheidsrechters besloten desondanks de wedstrijd te staken vanwege het gevaar dat er nog meer glas naar beneden zou kunnen vallen.

Bij gebrek aan beschikbare alternatieven besloot de competitieleider dat de wedstrijd vrijdag in Rotterdam uitgespeeld zou moeten worden. Kort voor aanvang werd hier wegens aanhoudende regen en de slechte staat van het veld echter een streep door gezet. Ook zaterdag was het veld in Rotterdam nog altijd niet bespeelbaar. De wedstrijden worden nu maandag- (Bussum) en dinsdagavond (Rotterdam) gespeeld, ijs en weder dienende.

Ondertussen zullen er op het bondsbureau de nodige zorgen zijn. De start van de Holland Series is al uitgesteld naar 10 oktober en het valt nog maar te bezien of herfstweer en corona niet opnieuw roet in het eten gaan gooien.

Gisteren werd er in Bussum dus wel gespeeld. Lang hield HCAW titelfavoriet Neptunus in bedwang, maar uiteindelijk moesten de Bussumers toch buigen. Een wilde worp gevolgd door een homerun leverden de Rotterdammers een 0-3 voorsprong op, wat ook de eindstand bleek te zijn.

Over zijn verdediging was HCAW-coach Dè Flanegin toch tevreden. ,,Die homerun was op dat moment dodelijk, maar ik kan mijn pitchers niks verwijten. Als je tegen Neptunus maar drie punten tegen krijgt, doe je het gewoon goed. De aanval kwam niet door en als je de kansen die je wel krijgt niet benut, win je niet.”

Met dat laatste doelde Flanegin op de tweede inning: Neptunus-werper Yntema zat niet goed in de wedstrijd. maar HCAW kon niet profiteren, ondanks volle honken. Hierna werd Yntema prompt vervangen en wist nog slechts één HCAW’er verder te komen dan het eerste honk.

karakteristiek

ClubClubx-x

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen