Gevechten Armenië en Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach gaan door

ANP Producties | Bron: ANP

Gevechten tussen Armeense en Azerbeidzjaanse troepen over de afgescheiden regio Nagorno-Karabach zijn maandagochtend doorgegaan met inzet van zware artillerie aan beide kanten, zeiden beide partijen.

Het Armeense ministerie van Defensie meldde dat de hele nacht gevochten werd, terwijl het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie zei dat Armeense troepen de stad Terter beschoten.

Nagorno-Karabach meldde maandag dat nog eens 15 militairen zijn omgekomen bij gevechten met de troepen van Azerbeidzjan. Zondag waren al 16 militairen uit de regio gedood en meer dan 100 gewond nadat Azerbeidzjan vroeg op zondag een lucht- en artillerieaanval had uitgevoerd.

Zondag laaide het conflict tussen beide aartsvijanden weer op. De kemphanen op de Kaukasus beschuldigen elkaar ervan te zijn begonnen met beschietingen in de betwiste regio. Beide partijen maakten sinds zondag ook melding van dodelijke slachtoffers.

Azerbeidzjan en Armenië zijn al decennialang verwikkeld in een territoriaal geschil over de door Armenië gesteunde afgescheiden regio Nagorno-Karabach. De nieuwe botsingen zijn de hevigste sinds 2016.

Vele landen en de Verenigde Naties hebben opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.