Beverwijk en Heemskerk accepteren Golfbaanvariant; Miljoenen alleen inzetten voor leefbaarheid in Broekpolder

Bewoners van de Broekpolder zijn fel gekant tegen de Golfbaanvariant van de aansluiting van de A8 op de A9. Het staat vast dat de verbinding te koste gaat van de leefbaarheid in hun wijk. In hoeverre is echter nog niet duidelijk. Hoewel voor de provincie al vast staat dat het deze variant moet worden, zijn de gezondheidseffecten van die keus nog nooit grondig onderzocht.

Bewoners van de Broekpolder zijn fel gekant tegen de Golfbaanvariant van de aansluiting van de A8 op de A9. Het staat vast dat de verbinding te koste gaat van de leefbaarheid in hun wijk. In hoeverre is echter nog niet duidelijk. Hoewel voor de provincie al vast staat dat het deze variant moet worden, zijn de gezondheidseffecten van die keus nog nooit grondig onderzocht.© Archieffoto / Ron Pichel

De gemeenteraden van Beverwijk en Heemskerk accepteren - met grote tegenzin - de Golfbaanvariant voor de nieuwe verbindingsweg tussen de A8 en de A9. Beide gemeenten reserveren 2,1 miljoen euro, die alleen gebruikt mogen worden om de leefbaarheid in de Broekpolder op peil te houden.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen