Kwartier knallen blijkt genoeg voor FC Purmerend om RCH te verslaan

Jeffrey Neuteboom van FC Purmerend probeert RCH-keeper Jari van Drunen te passeren.

Jeffrey Neuteboom van FC Purmerend probeert RCH-keeper Jari van Drunen te passeren.© Foto Erik Rietman

Milton Pus
Purmerend

Na een kwartier voetballen hadden de spelers en toeschouwers bij FC Purmerend-RCH gerust het veld kunnen verlaten om een coronaproof biertje te nemen op anderhalve meter afstand. Want vijftien minuten knallen leverde de thuisploeg een 3-0 voorsprong op en dat bleek 75 minuten later tevens de eindstand.

De toeschouwers bij Purmerend - RCH werden in de beginfase verwend met mooie treffers. De gastheren namen in het eerste kwartier ruim de leiding via Patrick Rato, Massimo Kammeron en Jeffrey Neuteboom. Het duel werd vervolgens klinisch uitgespeeld door de ploeg van Bart Hoogland: 3-0. „De eerste vijftien minuten waren bepalend”, stelde Hoogland vast. „Het moeten was er daarna wel af. Dan is het zaak om de wedstrijd zakelijk uit te spelen, want de nul houden was heilig.”

De Purmerend-supporters konden na vijf minuten al ’juichen’. Na een pass van achteruit wipte aanvaller Patrick Rato de bal over zijn directe tegenstander en volleerde raak achter doelman Brian Koppert. Vrijwel direct na de openingstreffer werd de score door de thuisploeg uitgebreid. Nieuweling Massimo Kammeron - overgekomen van De Meteoor - schoot een vrije trap van 25 meter in het doel: 2-0.

„Nick (Maijenburg, red.) zei dat ik hem hard bij de eerste paal binnen moest schieten”, reageerde de aanvaller. „Ik zag dat de muur niet heel lekker stond. Gelukkig ging de bal er mooi in.” Kammeron stond ook aan de basis van de derde treffer van de Purmerenders. Hij gaf een voorzet op Jeffrey Neuteboom, die mooi tegendraads binnen kopte.

Pal voor rust werd RCH gevaarlijk uit twee dode spelsituaties. Urwin IJssel kopte de bal via doelman Niels Post op de lat uit een vrije trap. Marco Trox had de bal voor het intikken, nadat Post onder de bal doorging bij een corner. De aanvaller van de bezoekers schoot de bal hoog over. In de tweede helft was er af en toe een opleving, maar echt spannend werd het niet meer. Alvin Obovwemu knalde de bal in de blessuretijd nog snoeihard op de lat.

De thuisploeg zat na de wervelende beginfase dus op rozen. „We hebben bijna niks weggegeven”, analyseerde Hoogland. „Zij werden alleen gevaarlijk via dode spelsituaties. Het voetbal was na rust een stuk minder. Vooral in het balbezit waren we slordig. Deze zege stemt natuurlijk tot tevredenheid. Als je de eerste thuiswedstrijd met 3-0 wint, is dat super.”

„De eerste helft hebben we het snel afgemaakt”, constateerde Kammeron. ,,Het is jammer dat we de ruime voorsprong niet verder konden uitbreiden. We moeten zuiniger omgaan met de kansen, maar ik ben niettemin erg blij met deze zege.”

voetbal derde klasse

Purmerend RCH 3-0

5. Rato 1-0, 7. Kammeron 2-0, 15. Neuteboom 3-0.

FC Purmerend: Post; Groen (60. Blok, 68. Wilms), S. Smit, Maijenburg, Trovato; Oudewortel, Obovwemu, Neuteboom; Rato, Kammeron, Huijbregts (60. Anthony).

RCH: Koppert (50. Van Drunen); Chabbouk, Braspenning (24. De Vos), Harraou, Moal; Sucec, El Khamlichi, Boutalek; Bouzeya (24. Onder), Trox, IJssel.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen