Vanwege week tegen de eenzaamheid zoekt De Rock ’n Roll Fabriek leden voor ’The Band Senior’, met muzikale 55-plussers

Tom Beemster (l) en Sebastiaan Fledderman

Tom Beemster (l) en Sebastiaan Fledderman© Nick Maarsen

Charlotte de Koomen
Lutjewinkel

De nieuwe muziekschool in Lutjewinkel, De Rock ’n Roll Fabriek waar initiatiefnemers Tom Beemster en Sebastiaan Fledderman lesgeven en aan bandcoaching doen, is op zoek naar 55-plussers voor een nieuw concept.

Iedere man, vrouw, zanger, zangeres, met instrument of zonder, maar met de wens er één te willen bespelen en een passie voor muziek maken, kan zich aanmelden voor het nieuwe concept ’The Band Senior’.

Eenzaamheid

„Het idee is ontstaan vanwege de ’week van de eenzaamheid’”, legt Beemster uit. „In dat kader hebben we subsidie gekregen van de Hollands Kroonse Uitdaging en kunnen we de mensen gratis laten deelnemen aan de workshops. Ook werken we toe naar een optreden in de Prins Maurits te Nieuwe Niedorp. Weet je dat tussen de aanmeldingen die we tot nu toe ontvingen, een 82 jarige zangeres zich al heeft aangemeld”, zegt Beemster.

Samen

Het doel van ’The Band Senior’ is samen muziek maken. De docenten van de Rock ’n Roll Fabriek gaan coachen. De bedoeling is vier bands van zes personen te gaan vormen. Tot nu toe is het idee om daar twee workshopdagen aan te besteden.

„Ik weet wel dat lang niet alle vijfenvijftigplussers eenzaam zijn, maar we hebben ergens een grens getrokken. Beginners kunnen zich naast het bandcoachen aanmelden voor reguliere lessen. We zoeken drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten, zangers en zangeressen.”

Aanmelden kan via 06-23234913 (Sebastiaan) of info@rocknrollfabriek.nl. Het liefst voor 8 oktober. Bij de aanmelding graag naam, leeftijd en het te bespelen instrument vermelden. Ook of er al enige muzikale ervaring is.

Adres: Weereweg 34, 1732LL, Lutjewinkel

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.