AZ ook zonder Ron Vlaar naar Sittard; trainer Arne Slot moet flink puzzelen

Ron Vlaar in actie tegen Dinamo Kiev.
© Foto AP
Wijdewormer

AZ kan zaterdagavond tegen Fortuna Sittard niet beschikken over routinier Ron Vlaar. Hij was vrijdag niet fit genoeg om mee te trainen.

Trainer Arne Slot moet sowieso al flink puzzelen. Aanvaller Calvin Stengs is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in de competitieopeningswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1). Ook linksbuiten Oussama Idrissi mist het treffen in Limburg; hij is nog geblesseerd.

Jordy Clasie is evenmin fit genoeg om zaterdag te spelen, waardoor Teun Koopmeiners weer op het middenveld zal staan. Achterin vormen Pantelis Hatzidiakos en Timo Letschert weer het centrale duo, net als vorige week tegen Zwolle. Slot was tevreden over hoe de twee vorige week samenspeelden. ,,Zeker. Opbouwend was het in de beginfase nog wat moeizaam. Dat is logisch; dit was de eerste keer dat ze naast elkaar stonden tijdens een wedstrijd. Maar toen we eenmaal met tien man kwamen te staan, deden ze het verdedigend gewoon heel goed. Knap hoe ze dat invulden.’’

Verder liet Slot na afloop van de vrijdagse training weten erg blij te zijn met wat Jong AZ deze week liet zien. De Graafschap werd met 7-3 geklopt, mede dankzij de inbreng van spelers die mogelijk ook morgen voor assists en doelpunten moeten zorgen, zoals Hakon Evjen, Tijjani Reijnders en Zakaria Aboukhlal. ,,Een aantal jongens heeft laten zien een stap voorwaarts gemaakt te hebben, ten opzichte van bijvoorbeeld vorig seizoen’’, zei Slot daarover.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen