Neertrappen West-Friese arbiter: rechter geeft 350 euro boete

© ANP
Amsterdam

Verdachte Ramazan Ö. (23) ontkende donderdagavond tegenover de politierechter in Amsterdam in alle toonaarden dat hij scheidsrechter Jan Smit schopte. ,,Zoiets zou ik nooit doen.’’

Drie getuigen, inclusief Smit zelf, weten zeker dat de nummer 9 van Amsterdamse amateurclub Ankaraspor de scheidsrechter trapte.

Ö. hield zich van de domme. ,,Als ik wist wie het wel had gedaan, was ik er achteraan gegaan. Ik heb het er met mijn teamgenoten over gehad, niemand weet het’’, reageerde de spits op vragen van de rechter.

Lees ook: Scheidsrechter Jan Smit uit Opmeer werd door een boze speler uit de wedstrijd getrapt en zat vier maanden thuis met een gekneusd scheenbeen, ’Ik ben op m’n hoede nu’

De KNVB bleef eerder al overtuigd van zijn schuld. Ö.’s schorsing van dertien maanden werd in hoger beroep verlengd tot twintig maanden.

De verdachte zei dat hij het ’verschrikkelijk’ vindt wat scheidsrechter Smit overkwam. ,,De scheidsrechter is heel belangrijk. Zonder scheidsrechter geen voetbal.’’ Die zondag hoopte hij hij een derde doelpunt te maken, zei hij. ,,Ik bleek rood te hebben gekregen. Meer weet ik niet.’’

De officier van justitie eiste een werkstraf van 140 uur en duizend euro schadevergoeding voor Smit. Ö.’s advocaat vroeg om vrijspraak, vooral vanwege ’tegenstrijdige’ getuigenverklaringen.

De rechter veroordeelde Ö. tot een boete van 350 euro. Aan de scheidsrechter moet hij 750 euro betalen. Smit zat vier maanden thuis en kampt nog steeds met psychische klachten als gevolg van het geweld op het veld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen