Nieuw dieptepunt voor Zaanstreek-Waterland: 60 nieuwe coronagevallen binnen 24 uur, tot nu toe 1846 inwoners van de regio besmet

Zaanstad/Purmerend

Met 60 nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur bereikt de regio Zaanstreek-Waterland een nieuw dieptepunt. Nog niet eerder werden in zo korte tijd zoveel nieuwe gevallen geregistreerd. Inmiddels hebben 1846 inwoners een positieve uitslag gekregen.

Bij zeven positieve testen per 100.000 inwoners gaan bij het RIVM de alarmbellen af. In Zaanstreek-Waterland waren dat er het afgelopen etmaal 17,7 per 100.000. Begin april bereikte de regio een signaalwaarde van 13, het hoogste tijdens de eerste golf. Dat dieptepunt werd op 18 september overschreden met 15 inwoners per 100.000 inwoners van de regio. Ook dat twijfelachtige record kan nu uit de boeken.

Zaanstad schreef tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag 23 nieuwe coronabesmettingen bij. Dat zijn er tot nu toe 930. Wederom moest er een inwoner van die gemeente in het ziekenhuis worden opgenomen met coronaverschijnselen.

Purmerend is half zo groot en telde het afgelopen etmaal ongeveer half zo veel positieve testen: 12 stuks, wat het totaal sinds het uitbreken van de coronacrisis op 385 besmettingen brengt. Edam-Volendam doet het slechter, met 14 nieuwe coronagevallen in een etmaal tijd. Daar staat de teller inmiddels op 221.

Landsmeer

In de kleinere gemeenten in de regio werden ook besmettingen met het virus geregistreerd. In Beemster nam het aantal met één toe tot 38. Landsmeer zag er vier nieuwe coronabesmettingen bijkomen, dat zijn er tot nu toe 70. In Oostzaan kwamen drie testen positief terug uit het lab, waarmee het totaal aantal besmettingen uitkomt op 49.

In de gemeente Waterland kregen twee inwoners een positieve uitslag terug na hun bezoek aan de coronateststraat, er zijn tot nu toe 83 inwoners besmet geraakt met het virus. In Wormerland zijn dat er, met één nieuwe coronabesmetting het afgelopen etmaal, in totaal 68.

Selecteer een gemeente:

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen