Premium

Studenten werken samen aan een duurzaam Huisduinen en tussendoor is er tijd voor de ’koffiefilterchallenge’

Corné Vriens, Vince van Dalen en Bjorn van der Linden buigen zich over hun project in een beuk van Fort Kijkduin. Robert Brouwer, docent aan het ROC Kop van Noord-Holland, legt iets uit aan een student van InHolland.
© Foto George Stoekenbroek
Huisduinen

Een speelse oefening tussendoor: wat kun je allemaal nog meer doen met een koffiefilter? De studenten die donderdag deelnamen aan het project Thuisduinen hadden ideeën genoeg: die van het kweekbakje viel in de ’prijzen’.

Voor de derde keer kwamen er donderdag studenten bijeen in Huisduinen. 32 dit keer, van middelbare en hogere beroepsopleidingen uit het hele land. Onder de noemer Thuisduinen wordt er gekeken hoe een kleine gemeenschap als Huisduinen op termijn zelfvoorzienend of in ieder geval zelfverzorgend kan worden. Bewoner André Schutte is een van de drijvende krachten achter het project dat in opdracht van dorpsvereniging Huisduiner Belang wordt uitgevoerd. „Er komen nu voor de derde keer allerlei thema’s voorbij. De studenten borduren verder op de plannen die de vorige keer zijn bedacht. En uiteindelijk hopen we samen met bewoners, bedrijven en gemeente de plannen uit te voeren.”

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen