Spoedreparatie aan de Stevinsluizen in Den Oever leidt tot stremming voor de scheepvaart. De klus duurt zo’n veertig uur

De Stevinsluizen bij Den Oever.

De Stevinsluizen bij Den Oever.© Foto Hans van Weel

Van onze verslaggever
Den Oever

Voor een spoedreparatie van de Stevinsluizen bij Den Oever is er tussen donderdag 6 uur en vrijdag 22 uur geen scheepvaart mogelijk. Voor het wegverkeer heeft deze stremming geen gevolgen.

De werkzaamheden worden op 24 en 25 september uitgevoerd aan de halsbeugellagers van de vloeddeur (Waddenzeezijde) in de schutkolk van de Stevinsluis bij Den Oever. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand. De spoedwerkzaamheden bestaat uit het tijdelijk uitnemen van de vloeddeur, zodat op het droge het defect aan de beugels kan worden hersteld. Doorgaan met schutten zou kunnen leiden tot uitval en een langere stremming van de sluis. Ook gaat vanaf 1 oktober het stormseizoen in en is het noodzakelijk om de stormvloeddeuren voor die tijd weer functioneel te hebben, aldus Rijkswaterstaat. Tijdens de stremming kan de scheepvaart gebruik maken van de Lorentzsluis.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.