Om de corona-tekorten te compenseren, krijgen vier organisaties van de gemeente Den Helder een extra bijdrage

Den Helder

De gemeente Den Helder stelt ruim honderdduizend euro beschikbaar voor vier culturele of maatschappelijke organisaties die te lijden hebben onder de coronacrisis.

Dat geld komt uit het speciale corona-steunfonds van de gemeente. De vier organisaties krijgen de vergoeding om het tekort dat is ontstaan als gevolg van de coronamaatregelen te compenseren.

Zo krijgt Cinema Zevenskoop een bedrag van maximaal €25.000. Voor de Kunstuitleen wordt maximaal duizend euro beschikbaar gesteld. De Stichting Helderse Vallei ontvangt maximaal €62.000. Vogelasiel kan een bedrag van €20.000 tegemoet zien.

Huisadres

Eerder deden 141 bedrijven uit Den Helder met succes een aanvraag voor een bijdrage uit de gemeentelijke steunfonds. In eerste instantie werden twintig aanvragen afgewezen. Inmiddels zijn er vier daarvan alsnog toegewezen. ,,Reden daarvoor is dat we de regels ietwat hebben versoepeld’’, stelt wethouder Kees Visser. ,,Zestien aanvragen zijn niet gehonoreerd. Dan heb je het over bedrijven met een huisadres of ondernemingen zonder de benodigde SBI-code van de Kamer van Koophandel.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.