Schade van rode kaart Hakon Evjen valt mee voor AZ: Noor kan meedoen met eerste elftal

Hakon Evjen (links) tijdens het trainingskamp van AZ in Epe, eerder deze zomer.
© Foto Ed van de Pol
Alkmaar

De rode kaart die Hakon Evjen maandagavond kreeg in de wedstrijd van Jong AZ heeft geen gevolgen voor zijn inzetbaarheid in het eerste elftal. De Noor kan derhalve zaterdag meedoen met AZ in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Voor AZ is dat een meevaller, want door de afwezigheid van Calvin Stengs is trainer Arne Slot aangewezen op andere spelers die op die positie kunnen spelen. Evjen is een van die spelers.

Calvin Stengs is twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zaterdag tegen PEC Zwolle kreeg.

De mogelijke vervangers lieten zich maandagavond bij Jong AZ-De Graafschap (7-3) van hun goede kant zien. Zakaria Aboukhlal maakte twee doelpunten, net als de jonge Mo Taabouni. Tijjani Reijnders scoorde één keer en datzelfde gold voor Evjen.

Overtredingen

Evjen, de Noorse winteraankoop van AZ, was bij diverse goede aanvallen betrokken, maar leed ook af en toe balverlies op een risicovolle plek.

In de tweede helft kreeg Evjen twee keer geel. Beide keren probeerde hij een counter van De Graafschap te voorkomen. De overtredingen die hij daarbij maakte, waren goed voor geel.

Jong AZ leed weinig schade door het wegzenden van Evjen. Het had op dat moment al een ruime voorsprong. Voor Evjen zelf valt de schade ook mee. Hij zal voor de volgende wedstrijd van Jong AZ geschorst zijn (vrijdag Dordrecht-Jong AZ), maar kan wel in het eerste elftal spelen.

Dat zou anders zijn geweest als hij maandagavond een directe rode kaart had gekregen. In dat geval zou de schorsing ook gelden voor wedstrijden van het eerste elftal.

In aflevering 6 van de AZ-podcast gaat het onder meer ook over de rode kaart van Calvin Stengs:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen