Videoclip voor vluchtelingengezin uit Heerhugowaard gelanceerd. ’Hou de familie Rustamli thuis’ [video]

De familie Rustamli met Jacob Young© Foto Jeroen Klous

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

’Hou ze thuis’, dat is de boodschap van klasgenoten, vrienden en docenten van Rufat en Aygun die al jaren verblijven in het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard. Een dinsdag gelanceerde videoclip moet deze boodschap kracht bijzetten.

Dinsdag ging de videoclip van Jacob Young online. Jacob is bandlid bij The Shavers en is de beste vriend van Rufat (21). Samen delen ze een voorliefde voor de muziek van Bob Dylan en de song ’Someday Brother’ is dan ook geïnspireerd op de muziek van Dylan.

De familie Rustamli vluchtte zes jaar geleden vanuit Azerbeidzjan naar Nederland. Het gezin woont in Heerhugowaard. Rufat studeert in Haarlem en Aygun (14) zit op 2 vwo van het Stedelijk Dalton College in Alkmaar.

Per 1 oktober moet het gezin verhuizen naar de gezinslocatie in Amersfoort in afwachting van een terugkeer naar Azerbeidzjan. Het gezin hoopt echter in Heerhugowaard te kunnen blijven totdat alle beroepsprocedures zijn afgerond zodat Aygun op haar school kan blijven.

De opnames vonden plaats op de school van Aygun en op het strand van Egmond aan Zee. Rufat is erg blij met de clip. ,,Ik hoop dat we hiermee aandacht krijgen en dat dit wat druk zet op het coa om ons te laten blijven.’’

Voor meer informatie: www.houzethuis.nl

Lees ook: Videoclip voor familie Rustamli die het land uit dreigt te worden gezet. ’Falende procedures maken het mogelijk dat een gezin zolang in het ongewisse wordt gelaten’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.