IJsselmeervogels heeft Vrouwe Fortuna dit keer niet aan zijn zijde en lijdt op bezoek bij Kozakken Boys eerste nederlaag

© Archieffoto
Werkendam

IJsselmeervogels kende op bezoek bij Kozakken Boys nog wel een voortvarende start, maar vertrok uiteindelijk toch met lege handen uit Werkendam: 4-1.

Het was de eerste zeperd voor de ploeg van Berry Smit, na eerdere overwinningen op Rijnsburgse Boys (2-1) en HHC Hardenberg (0-2).

De Rooien kwamen halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong. Het was uitgerekend Ahmed el Azzouti die zijn oude werkgever na een messcherpe counter pijn deed.

Ietwat tegen de verhouding in, want Kozakken Boys had tot dan toe het betere van het spel gehad. En ook van de 0-1 bleek de thuisploeg totaal niet onder de indruk. Tien minuten voor rust zorgde Leon Bot voor de verdiende gelijkmaker, door attent te reageren op een corner die in het zestienmetergebied bleef ’hangen’.

Ook na rust bleef Kozakken Boys de gevaarlijkere ploeg, al duurde het tot 72ste minuut voordat dat overwicht werd uitgedrukt in de score. Het was Kay Tejan die na licht contact met Kevin van Diermen in het Spakenburgse strafschopgebied erg gretig naar de grond ging en vervolgens de toegekend penalty zelf benutte.

Domper

IJsselmeervogels probeerde zich nog wel op te richten, maar kreeg al snel een volgende domper te verwerken. Ditmaal ging de bal op de stip na een handsbal van Van Diermen. Omdat Tejan net gewisseld was, nam Yasin Ouja deze keer plaats achter de bal. Hij zag zijn inzet door Jaimy Schaap gekeerd worden, maar kreeg een herkansing omdat de Vogels-doelman te vroeg van zijn lijn kwam. De tweede maal was het wel raak, waarna Nizar Mekkaoui in blessuretijd het slotakkoord voor rekening nam.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen