Purmerendse Atti staakt hongerstaking bij Tweede Kamer. Grote bos bloemen bij thuiskomst

Purmerend

Iraanse Atti Bahadori (51) uit regio Purmerend is sinds zaterdagavond weer thuis na haar actie op het Plein voor de Tweede Kamer. Ze ging in hongerstaking om de situatie in Iran aan te kaarten bij de Nederlandse overheid.

Bahadori is tevreden met wat ze nu bereikt heeft en maakte zaterdagavond een einde aan haar actie „Ik heb met Mark Rutte gesproken en ook Thierry Baudet is langsgeweest. Ook heb ik veel reacties en media-aandacht gekregen.”

Sinds woensdagochtend zat Bahadori naast een klein tentje op het Plein in Den Haag. Aanleiding was de executie van de 27-jarige Iraanse worstelkampioen Navid Afkari op 12 september, die onder druk van marteling een moord zou hebben bekend.

’s Nachts sliep ze bij een vriendin in Leiden omdat ze niet in haar tentje op het Plein mocht slapen. Ook at Bahadori vier dagen lang niks. „Daardoor kreeg ik wel veel last van hoofdpijn en duizeligheid. Nu ben ik heel voorzichtig weer begonnen met soep eten en heb ik wat paracetamolletjes genomen.”

Petitie

Bahadori gaat wel door met aandacht vragen voor de situatie in Iran. „Ik heb nog een petitie die ik wil aanbieden. Ook wil ik spreken met minister Blok over de mensenrechtenschendingen en hoe Nederland zich daarover uit kan spreken. Rutte heeft tegen me gezegd dat ik een afspraak kan maken. Dus hopelijk lukt dat.”

Zaterdagavond wachtte Bahadori in ieder geval een warm welkom: thuis stond haar dochter haar met een grote bos bloemen en een brief op te wachten. „Ze schreef dat ze blij en trots was dat ik in mijn eentje voor de Tweede Kamer durfde te gaan zitten.”

Lees ook: Dag drie hongerstaking Purmerendse Atti Bahadori: ’Beetje hoofdpijn en hyperactief’, maar ook Mark Rutte gesproken | Purmerendse Atti Bahadori in hongerstaking voor Tweede Kamer vanwege situatie in Iran: ’Nederland moet zich uitspreken’ [video]

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen