IVV wint van De Kennemers maar maakt het zichzelf erg moeilijk; ’niet goed in staat de trekker over te halen’

IVV’er Daryl Gerritsen (rechts) kan niet voorkomen dat Margel Muzo van De Kennemers een voorzet geeft.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

Het vernieuwde IVV is de nieuwe competitie goed begonnen. Althans, wat het resultaat betreft. In de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde De Kennemers werd een benauwde 1-2 zege behaald.

En dat het benauwd was, daar had trainer Edwin Keizer de nodige moeite mee. ,,Wij hebben zeker zes à zeven uitstekende kansen gehad de wedstrijd al in vroeg stadium te beslissen. Maar wij waren maar niet in staat de trekker over te halen.”

Voetballend bleek al snel dat IVV beduidend meer in zijn mars had dan nieuwkomer De Kennemers. ,,Dat verbaast mij niets”, verklaarde De Kennemers-trainer Paul de Lange na afloop. ,,IVV wordt gezien als een van de kandidaten voor de titel. Wij hebben ze uitstekend tegenstand kunnen bieden, maar zij waren gewoon beter.”

Waar de bezoekers uiteindelijk toch het verschil mee maakten, waren de dode spelmomenten. Vooral de corners waren constant gevaarlijk. Het tweede voordeel voor IVV was dat de spelers in de lucht heersten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de beide doelpunten via een kopbal tot stand kwamen.

In de twaalfde minuut kon Boyd Mak de bal uit een voorzet inkoppen. Deze verdediger had het geluk dat doelman Dave Davidson - die verder een uitstekende wedstrijd speelde - de bal door zijn handen liet glippen en al grabbelend moest toezien hoe die over de lijn verdween.

Lang kon IVV niet van de voorsprong genieten. Ook de Landsmeerse defensie liet een steek vallen toen de hoog boven iedereen uitspringende Leroy de Graaff de 1-1 binnen kopte. Dat De Kennemers zich daarna liet terugvallen, was logisch. De ploeg probeerde de ruimte tussen de linies zo klein mogelijk te houden. ,,Als wij dat niet hadden gedaan, dan waren wij aan alle kanten weggespeeld”, lichtte De Lange zijn beslissing toe. Zelfs in de kleine ruimte wist IVV voldoende openingen te vinden. Een kwartier voor de rust zorgde Wessel Westerhof met een zeer fraaie kopbal voor de 1-2.

,,Van de week hebben wij daar nog op getraind”, foeterde De Lange. ,,En toch krijgt deze spits zoveel ruimte, omdat niemand om zich heen kijkt.”

Dat de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk was, dat was ook Keizer niet ontgaan. ,,Het werd allemaal weer te laconiek. Spelers die op de verkeerde momenten instapten. Maar gelukkig gaven wij geen kansen weg. Kansen die wij wel hadden moeten benutten. Wij hebben er in ieder geval genoeg gehad. Maar goed, de zege is binnen en dat is een lekker begin.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen