Heracles voelt zich in de steek gelaten door Silvester van der Water uit Bussum, die zich afmeldde per Whatsapp-bericht: ’Dat doet een beetje pijn’

© ANP
Tilburg

Heracles Almelo verwacht Silvester van der Water maandag gewoon weer op het trainingsveld te zien.

De aanvaller uit Bussum meldde zich zaterdagavond via een Whatsapp-bericht af bij trainer Frank Wormuth voor de wedstrijd tegen Willem II. „Hij heeft ons in de steek gelaten en dat doet een beetje pijn”, zei technisch directeur Tim Gilissen van Heracles na de nederlaag in Tilburg (4-0) bij FOX Sports.

Van der Water (23) staat nog een jaar onder contract in Almelo, maar aast op een transfer naar de Amerikaanse club Orlando City SC. Volgens Gilissen is van een akkoord tussen beide clubs echter voorlopig nog geen sprake. „Verre van dat zelfs. En tot die tijd ben je gewoon speler van Heracles. Je hoort dan te trainen, wedstrijden te spelen en je stinkende best te doen. Natuurlijk ben ik boos. Bij Heracles moeten we het met z’n allen doen. We hebben iedereen keihard nodig. Het is onwaardig om dan zomaar te zeggen: ik ben er uit.”

Trainer Wormuth kreeg zaterdag om 20.38 uur een berichtje met die boodschap op zijn telefoon binnen van Van der Water. Het lukte Heracles daarna niet om in contact te komen met de voetballer. „Hij heeft een contract bij ons, dit is een soort werkweigering”, aldus Wormuth. „Dat is niet zo mooi. Maar bij ons staat de deur altijd open, hij mag komen uitleggen waarom hij er niet was. Ik heb wel wat ervaring met jongens uit de puberteit. Dit is gedrag van een klein kind.” Gilissen: „Maandag hebben we een training op het programma staan. Dat is weer een kans voor hem om er gewoon te zijn. We gaan dan wel met elkaar om de tafel zitten.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen