Competitiestart van FC Uitgeest uitgesteld na speler met positieve coronatest

Uitgeest

Trainer Hilmar de Groot had een andere start van de eerste klasse voorgesteld. De thuiswedstrijd tegen AGB kon echter niet doorgaan na een positieve coronatest bij een van de spelers van FC Uitgeest. „Hopelijk kunnen we komend weekend wel weer in actie komen.”

Maar De Groot heeft daar nu nog geen zicht op. „We moeten eerst de testen van de spelers die naar voren kwamen in het contactonderzoek afwachten.”

FC Uitgeest heeft een hele bewuste groep, zegt De Groot. „Helemaal omdat we in de selectie en de begeleiding ook mensen in de risicogroep hebben. Voor elke training vragen we of de spelers klachten hebben.”

Een van de spelers bleek echter met het virus besmet, waardoor enkele andere voetballers ook onderzocht moesten worden. „Ik miste daardoor ongeveer het halve basisteam, waardoor we we ons moesten afmelden voor de thuiswedstrijd tegen AGB.”

De Groot weet dat het de nieuwe realiteit is. „We zijn niet de enige club, ik hoorde ook dat SDZ en Vios uit Warmenhuizen dit weekend niet konden spelen door positieve testen.”

Een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tegen Amsterdam Gencler Birligi is overigens al bekend. Het duel wordt op donderdagavond 1 oktober ingehaald. Als iedereen gezond is natuurlijk.

Kees van Dalsem

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen