Volendamse Veermannen heersen bij Heerenveen: ’Dat schot was lekker hoor, zo met die gouden linker. Bam!’ [video]

Joey Veerman benut een strafschop.
© Foto ANP/Marcel Van Hoorn
Sittard

Aan de hand van de Volendamse Veermannen Henk en Joey was sc Heerenveen te machtig voor Fortuna Sittard (1-3). In de eerste helft bezorgden de effectieve Friezen met scherpe counters en verzorgd voetbal de gastheren noodlottige kopzorgen.

Een lange steekpass buitenkant voet van Joey Veerman stond aan de basis van de 0-1, uit een penalty maakte hij de tweede Friese treffer. De laatste elf duels verzorgde de jongste Veerman (21) vijf doelpunten en vier assists.

Waar zijn debuutseizoen in de eredivisie voetballend al succesvol was, bleef hij in de eerste competitiehelft op slechts twee assists steken. Met de nieuwste cijfers lijkt dit tij gekeerd. Volendammer dorpsgenoot Henk (29) was met een doelpunt en een assist ook uitermate productief.

Wie was de betere Veerman? Ze blijven bescheiden. Joey: „Henk een goaltje, ik een goaltje. Maar hij zei vorige week dat ik de betere was, laat ik zeggen dat Henk dat nu was.”

Heerenveen-aanvoerder Henk is kritischer over zijn team én dorpsgenoot: „We hebben te weinig laten zien. Ook Joey. Al is Joey altijd rustig aan de bal.” Met zijn eigen knappe treffer, de 0-3, is Henk wel tevreden, vertelt hij lachend. „Dat schot was lekker hoor, zo met die gouden linker. Bam!”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen