Hoofddorp rekent eindelijk af met de vloek van de eerste speeldag: 2-1 winst tegen Assendelft

Hoofddorp

Na vijf jaar boekte Hoofddorp een zege op de eerste speeldag. Promovendus Assendelft verloor met 2-1.

Trainer Jethro Abram liep nu eindelijk met de winst van het veld. ,,Toch heb ik nog geen idee waar we staan met dit team”, zei de coach die nagenoeg met hetzelfde team begon als een jaar eerder. ,,Dat is een voordeel want twee van de vier nieuwe spelers zijn gestopt.”

Joël Panka en Gregory Schaken zijn namelijk al vertrokken. En Norair Mamedov, de voormalig Armeens internationaal waar veel van wordt verwacht, is geblesseerd. Alleen Mathijs Miserus, overgekomen van Pancratius, speelde als nieuwkomer mee.

Hoofddorp kwam op achterstand. Spaargaren maakte de gelijkmaker: een diepe bal waarbij de uitlopende doelman met een lob werd verschalkt. De voorsprong kwam na een voorzet van Browel Some. De bal leek een prooi voor de doelman maar hoog boven iedereen torende Gairvyno Zeefuik uit. De rake kopbal was ook de winnende treffer.

,,In de tweede helft was het hotseknotse voetbal. Martijn Tjon-A-Njoek had ons kunnen helpen met de 3-1 maar die viel niet. Vlak voor tijd schoot Assendelft tegen de paal. De voorbereiding was gelukkig goed en we bekeren door. En nu winnen we ook eens een eerste competitie wedstrijd.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen