Creatief en fanatiek ZOB is eerste koploper in eerste klasse A

Nootdorp

ZOB is het seizoen in de eerste klasse A beter begonnen dan het vorige. Waar de ploeg van Mohad Zaoudi toen vijf wedstrijden moest wachten op de eerste overwinning, was het nu meteen raak. De 1-4 zege op Nootdorp was zelfs genoeg om na één speelronde de koppositie in te nemen.

De overwinning was verdiend in een wedstrijd waarin de bezoekers steeds sterker werden. „Iedereen speelde goed”, oordeelde Zaoudi na afloop. „Achterin stond het als een huis en we kregen heel veel kansen.”

Een klein minpuntje was nog wel de 1-0 achterstand die ZOB in de 26e minuut kreeg te verwerken. Zaoudi: „Ze speelden veel lange ballen van achteruit naar hun lange spitsen. Ze hadden wel zes of zeven reuzen rondlopen, waarvan er één de openingstreffer maakte.”

Een ander minpuntje was de gemiste penalty van Yassin el Yaakoubi, nadat na ruim een uur spelen de opkomende Rowin Mol onderuit werd gehaald.

Dat gebeurde al bij een gelijke stand. Want vlak voor rust veroverde ZOB de bal op het middenveld, waarna Dennis Jansen de bal voorgaf op de inkomende Colin Coenderman die de gasten op gelijke hoogte bracht.

Een kleine tien minuten na de gemiste strafschop, bracht Mol ZOB alsnog op voorsprong uit een klutsbal na een voorzet van Jansen. Laatstgenoemde maakte vlak voor tijd met twee doelpunten het niveauverschil beter zichtbaar in de score.

Creatiever

„Conditioneel waren zij een stuk minder”, oordeelde de winnende coach. „En wij waren creatiever en speelden fanatiek.” Nootdorp stond in het afgebroken vorige seizoen voorlaatste in de eerste klasse B. Zaterdag wacht ZOB een nieuwe graadmeter tegen de nummer elf van eerste klasse A met wie het vorig seizoen streed om lijfsbehoud.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen