Hollandia brengt OFC eerst puntverlies toe: Hoornse promovendus houdt titelpretendent op gelijkspel in Oostzaan

Vincent Schot
Oostzaan

Na drie speelronden in de derde divisie is OFC niet langer meer zonder puntverlies. Hollandia hield een punt over aan het bezoek aan Oostzaan: 1-1.

OFC en Hollandia jagen dit jaar totaal verschillende doelen na. In Oostzaan waren ze al een aantal jaar op rij dicht bij een promotie naar de tweede divisie en dit seizoen hoopt OFC deze stap omhoog dan toch écht te zetten. Hoe anders is dit in Hoorn. Hollandia is nieuw op divisieniveau en mikt op een plekje bovenin het rechterrijtje.

In het veld was er van die ver uiteenlopende ambities weinig te zien. Sterker nog, Hollandia had voor rust het beste van het spel. Na zestien minuten kwam dit overwicht ook in de score tot uitdrukking. Hollandia kwam via linksback Nick Kuin goed door, maar zijn voorzet werd door Alje Wiltenburg nog net tot corner verwerkt. Het gevaar was daarmee alleen niet geweken voor OFC. Wat heet. De toegekende hoekschop werd door doelman Petar Stsokovic in zijn eigen doel gebokst.

Een fortuinlijke voorsprong dus voor de gasten, maar onverdiend was deze zeker niet. Hollandia kreeg voor rust zelfs nog een enorme kans om de score te verdubbelen. Sven Deen trok goed voor op Mark Zwagerman, maar ongedekt schoot de aanvaller de bal hoog over met de binnenkant van zijn linkervoet.

En OFC? Dat leek figuurlijk kansloos te blijven voor de pauze, maar zeven minuten voor het rustsignaal was er dan toch een schot op doel. Mukhtar Suleiman, vorig seizoen nog in dienst van Hollandia, kapte zichzelf goed vrij, maar zag het schot dat hij daarop liet volgen eenvoudig gekeerd worden door Brian van der Werff, de doelman die op zijn beurt vorig seizoen juist nog in Oostzaan onder de lat stond.

Na rust wisselde het spelbeeld. Nu was OFC de bovenliggende partij, maar wist ook die ploeg amper tot uitgespeelde kansen te komen. De grootste kansen van de thuisclub kwamen dan ook uit spelhervattingen. Zo zocht Suleiman met een vrije trap de kruising, maar vond in de bovenhoek de vuisten van Van der Werff.

Na iets meer dan een uur mocht de aanvaller uit Hoorn in Oostzaanse dienst opnieuw ongehinderd aanleggen. Dit keer was het vanaf elf meter. De penalty was een cadeautje van scheidsrechter Victor Ris, die floot toen Nick Kuin de bal van nog geen dertig centimeter afstand van zijn directe tegenstander tegen zijn weg gedraaide bovenarm kreeg. Suleiman liet Van der Werff nu via de binnenkant van de paal wel kansloos.

Een kwartier voor tijd kon, nee moest, OFC het duel beslissen toen Niels Springer plots vogelvrij voor het Hoornse doel stond. De aanvaller schoot naast. Het was de laatste kans in een wedstrijd waarin deze aan beide kanten schaars waren.

OFC-Hollandia 1-1.

16. Stoskovic (ed) 0-1, 62. Suleiman (pen) 1-1.

OFC:Stoskovic; Van den Heuvel, Ten Hoope (46. Akouili), Veerman, Prijor; Wiltenburg, Aslan (76. Biberoglu), Chih; Springer, El Amrani (60. El Hasnaoui), Suleiman.

Hollandia: Van der Werff; Reus, De Wit, Ploem, Stevens, Kuin; Vissie (83. Ruttenberg), Biezen (76. Wenners), Spil; Zwagerman (80. Pronk), Deen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen