Scagha, Dinto en VIOS komen niet in actie omdat er uit en thuis corona in het spel is

Schagen/Warmenhuizen

De zaalvoetballers van Scagha kregen van de KNVB een vrije vrijdagavond. In de tweede divisie volleybal wordt het debuut van de Dinto vrouwen uitgesteld. En bij VIOS werd na het zaalvoetbalduel in de topklasse ook de thuiswedstrijd van het eerste elftal zondag tegen SVW ’27 uit het programma gehaald.

In alle gevallen is corona oorzaak van de sportieve vertraging. Bij Winsum, tegenstander van Scagha, is een familielid van een van de spelers positief getest. Waarna de KNVB dit duel in het mooiste dorp van Nederland meteen uit het programma haalde. Scagha hervat de competitie in de eerste divisie vrijdag 25 september thuis tegen Lusitanos.

De volleybalsters van Dinto gaan dan een dag later op bezoek bij Spaarnestad in Haarlem om hun aanwezigheid in de tweede divisie te bevestigen. De aankomst in die nieuwe wereld moest vandaag worden geannuleerd omdat er bij tegenstander Sovoco sprake is van coronagevallen. Beide promoveerden toen de bond een topdivisie toevoegde.

De (zaal)voetballers van VIOS spelen niet vanwege een positief coronageval van een lid. Er ging op eigen verzoek van de Warmenhuizers een kruis door het zaalduel in de topklasse bij AC Kingdom en de streekderby van zondag tegen SVW in 2A.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen