Besmetting met corona en verkouden medewerkers in horecabedrijven De Koog op Texel. De deuren blijven voorlopig dicht

Onderzoek moet uitwijzen of meerdere medewerkers van Texelse horecabedrijven besmet zijn.
© Archieffoto Studio Kastermans / Danielle van Coevorden
De Koog

Diverse restaurants in De Koog op Texel houden de deuren voorlopig gesloten. Het coronavirus heeft er alles mee te maken.

Op Facebook maakt De Taveerne bekend dat een personeelslid besmet is met het coronavirus. De andere medewerkers laten zich zo snel mogelijk testen, zegt het bedrijf. ’Tot er meer duidelijkheid is over de uitslagen, blijft ons restaurant gesloten’, staat op de Facebookpagina van het restaurant te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorzorg

Ook Grand café Het Plein in De Koog houdt de deuren voorlopig dicht. Uit voorzorg. Op de Facebookpagina staat: ’Verkoudheid van meerdere werknemers heeft ons helaas doen besluiten de deuren te sluiten totdat de testresultaten negatief zijn. Er is absoluut geen reden tot paniek als je ons hebt bezocht de afgelopen dagen, wij nemen hierin gewoon het zekere voor het onzekere.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drama

Het is gelukkig niet allemaal drama in de Texelse horeca. Alle personeelsleden van café De Jutter in De Koog zijn negatief getest. Het bedrijf was enkele dagen dicht en heeft de deuren weer geopend. De bingo die voor deze zondag was gepland is uitgesteld tot 11 oktober.

Lees ook:

Teller met aantal besmettingen staat op 1640 in Noord-Holland Noord

Wachttijd voor coronatest op Texel rijst de pan uit. Dan maar naar Friesland...

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.