Blessures en twijfelgevallen bij AZ voor thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle

De drie aanvallers Myron Boadu, Calvin Stengs en Albert Gudmundsson in actie tijdens de training, onder toeziend oog van trainer Arne Slot.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

Een dag voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen zijn er bij AZ meer blessures en twijfelgevallen dan trainer Arne Slot had gehoopt.

Voor AZ begint het eredivisieseizoen zaterdagmiddag thuis tegen PEC Zwolle. In de eerste speelronde kreeg de club vrij van de KNVB, in verband met de Champions Leaguewedstrijd van afgelopen dinsdag in Kiev. AZ-PEC Zwolle, in de tweede speelronde van de eredivisie, is voor AZ derhalve het eerste competitieduel.

Tussen de tegenvallers en de twijfelgevallen was er ook goed nieuws: Calvin Stengs traint volop mee en kan tegen PEC Zwolle spelen. De rechtsbuiten speelde tot dusver slechts twee wedstrijden in dit seizoen: de twee duels in de voorronde van de Champions League. Dat hij na zijn negentig minuten in Kiev geen nieuwe pijntjes kreeg, was een meevaller.

Idrissi afwezig

Een tegenvaller is het ontbreken van Oussama Idrissi. De buitenspeler was na een kleine drie weken afwezigheid juist weer fit en viel tegen Dinamo Kiev in. Gehoopt werd dat hij daarna verder zou herstellen en fitter zou worden, maar door een terugslag moest hij de vrijdagtraining laten schieten. Tegen PEC zal Idrissi er daarom niet bij zijn. Zijn logische vervanger is, net als tegen Dinamo Kiev, Albert Gudmundsson.

Ook Ron Vlaar ontbreekt tegen PEC Zwolle. Voor hem komt de competitiewedstrijd, vier dagen na Dinamo Kiev-uit, te vroeg. Vlaar, van wie bekend is dat hij door zijn fysieke gesteldheid niet veel wedstrijden in korte tijd kan spelen, trainde vrijdag apart van de groep.

Jordy Clasie

Op de training van vrijdag ontbrak ook Jordy Clasie. ,,We moeten nog zien hoe ernstig het is, maar het mag duidelijk zijn dat het niet prettig is als een speler een dag voor de wedstrijd niet kan trainen’’, zegt Slot met zijn gebruikelijke gevoel voor understatement.

Mocht Clasie tegen PEC niet kunnen spelen, dan schuift Teun Koopmeiners waarschijnlijk weer door naar het middenveld. De aanvoerder speelde dit seizoen tot dusver als centrale verdediger, maar kan probleemloos weer doorschuiven naar zijn vertrouwde stek op het middenveld.

Pantelis Hatzidiakos

In het centrum van de verdediging lijkt AZ in dat geval te gaan spelen met Pantelis Hatzidiakos en Timo Letschert. Voor Hatzidiakos zou dat zijn eerste wedstrijd in negen maanden zijn - hij liep eind november een zware knieblessure op. Voor Letschert zou het zijn eerste optreden in het shirt van AZ zijn. Hij werd kort geleden gecontracteerd door AZ, dat hem overnam van HSV.

In de AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad komen de actuele ontwikkelingen bij AZ aan bod. Luister hier aflevering 5, van woensdag 16 september:

AZ-PEC Zwolle, zaterdag 16.30 uur.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen