Zwemverbod afgegeven voor Schoorlstrand in natuurgebied Twiske

Strandje in het Twiske

Strandje in het Twiske© Archiffoto Ella Tilgenkamp

Frederique Teillers
Oostzaan/Landsmeer

In natuurgebied het Twiske is woensdag een zwemverbod ingesteld voor het Schoorlstrand, bij de Noorderlaaik in Oostzaan. Vanwege de hoge metingen van blauwalg was een verbod noodzakelijk, volgens een medewerker van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Het Schoorlstrand is niet het enige strandje in het Twiske waar de Omgevingsdienst voor waarschuwt. Het nabijgelegen naturistenstrand het Baaiegat heeft sinds dinsdag een negatief zwemadvies, zwemmen daar wordt ontraden. Ook vanwege de blauwalgen. Mits er wel het water in wordt gegaan is er grote kans op huidirritatie en maag- of darmklachten.

Het negatieve zwemadvies geldt ook voor het Kure-Jan Strand aan de kant van Den Ilp en Landsmeer en het Doesstrand aan de Zuiderlaaik in Oostzaan. Dat laatste is permanent vanwege de constant slechte waterkwaliteit. Alleen voor de Schoorlstrand is er een echt zwemverbod.

Er is ook een lichte waarschuwing afgegeven voor het open water in het Twiske bij de Leers in Oostzaan en de Speelsloot in Den Ilp, vanwege blauwalg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen