Flinke verschuivingen in AZ-programma: zes wedstrijden moeten worden verplaatst

AZ werd dinsdagavond door Dinamo Kiev uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League.
© Foto AP
Alkmaar

Nu het zeker is dat AZ in de groepsfase van de Europa League gaat spelen, zal het eredivisieprogramma van de club behoorlijk worden gewijzigd.

In het schema tot de winterstop staan voor AZ veel wedstrijden op zaterdag geprogrammeerd. Die zijn niet te combineren met het programma van de Europa League. In dat toernooi worden de wedstrijden immers op donderdagavond gespeeld.

Voor AZ betekent het dat zes zaterdagwedstrijden moeten worden verplaatst. Die zes duels staan geprogrammeerd op een zaterdag na een Europa League-speeldag.

Het gaat om ADO Den Haag-AZ (24 oktober), AZ-RKC (31 oktober), Heerenveen-AZ (7 november), Heracles-AZ (28 november), AZ-FC Groningen (5 december) en FC Twente-AZ (12 december).

De meest voor de hand liggende oplossing is dat de betreffende duels worden verschoven naar de zondag. Of dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Mochten ook PSV en Willem II de groepsfase van de Europa League bereiken, dan zal de KNVB nog meer wijzigingen in het programma moeten aanbrengen. PSV en Willem II moeten eerst nog voorrondes spelen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Over de ontwikkelingen rond AZ, de uitschakeling in de Champions League en andere zaken gaat het ook in aflevering vijf van de AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad. Deze aflevering (van woensdag 16 september) is hier te beluisteren:

Luchtduel tussen Oleksandr Karavajev en Calvin Stengs tijdens Dinamo Kiev-AZ.
© Foto AP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen