Premium

Naardense rolstoelteckel Zazou genomineerd tot leukste hond van Nederland: ’Ze heeft flinke oren, maar niet om mee te luisteren’

Teckel Zazou.
© STUDIO KASTERMANS /DANIELLE VAN COEVORDEN

De Naardense teckel Zazou is genomineerd voor de titel leukste hond van Nederland. Net als vorig jaar kiest radio 10-dj Gerard Ekdom een hond uit die deze erepenning verdiend. Zazou liep vorig jaar een dwarslaesie op door een aanval van een rottweiler. Ondanks dat blijft de langwerpige viervoeter, die tegenwoordig in een rolstoel rondwandelt, een erg actieve dame.

Baasje Lisette (46) moet haar best doen om Zazou bij te houden. De pittige teckel glijdt vlug over het asfalt met haar wieltjes. „Ze is niet zo snel als ze was, maar ze komt toch aardig vooruit”, zegt de roze-harige Lisette lachend. De negenjarige teckel is de eerste hond van haar Naardense gezin. „Mijn man wilde een grote hond en ik een kleine. Zo kwamen we bij een teckel uit. Dat zijn kleine honden met een grote persoonlijkheid. En ze zijn lekker eigenwijs. Ze hebben flinke oren, maar die gebruiken ze niet om te luisteren.” Vol liefde spreekt Lisette over haar hondje. „Mijn drie dochters zijn met haar opgegroeid en weten niet beter dan dat ze overal mee naartoe gaat. We zouden niet weten wat ze zonder haar moeten.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen