Fietspad in bos tussen Beinsdorp en Nieuw-Vennep blijft langer dicht; Staatsbosbeheer plaatst ’hufterproof’ hekken

Het fietspad tussen de Hillegommerdijk en de Noordelijke Randweg is voorlopig niet te gebruiken.© Foto Google

Paul de Vlieger
Beinsdorp

Het fietspad tussen de Hillegommerdijk in Beinsdorp en de Noordelijke Randweg nabij Nieuw-Vennep wordt voorlopig niet heropend. Dat laat de gemeente Haarlemmermeer weten.

Het bijna anderhalve kilometer lange pad loopt door het nog jonge natuurgebied tussen de Ringdijkdijk en de Drie Merenweg. Aan de kant van Beinsdorp gaat het laatste stuk over het erf van Stal Jasper. De gemeente is met de manege in overleg over hoe het gedeelde gebruik van het pad goed kan worden geregeld. ,,Omdat dit overleg meer tijd vergt, blijft het pad langer dicht’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Een tweede reden van de afsluiting is dat het pad in slechte staat verkeert. Om het veilig te kunnen gebruiken, is eerst herstelwerk nodig. Er moet een nieuwe deklaag worden aangebracht. Ook daarover is de gemeente in gesprek met de twee eigenaren: Staatsbosbeheer en Stal Jasper.

Het fietspad door het bos is al bijna een jaar dicht. In december 2019 werden er hekken geplaatst. Die worden echter met regelmaat vernield, omdat fietsers het pad toch wilden gebruiken. Daarom plaatst Staatsbosbeheer nu een ’hufterproof’ afzetting die blijft staan totdat er concrete afspraken zijn over het verleggen van de oprit, het herstel en het onderhoud.

Hoe lang dit gaat duren, is niet duidelijk. ,,Veiligheid staat voorop en dat is op dit moment voor gebruik van dit fietspad niet te garanderen’’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen