Bewoner Harry Dijkema werd vannacht ruw wakker geschud vanwege de brand bij bakkerij Meysa in Hoorn. ’Daar sta je dan, buiten in je pyjama’

Harry Dijkstra neemt een kijkje bij De Telefoonzaak, die ook met enige schade kampt.
© Foto Mediahuis / Machteld van der Lecq
Hoorn

Bewoner Harry Dijkema is inmiddels weer een beetje bijgekomen, maar heeft een heftige nacht achter de rug. Midden in de nacht werden hij en twaalf andere bewoners uit bed getrommeld als gevolg van de brand bij de onderburen.

,,Om half twee ‘s nachts werden mijn vrouw en ik wakker gemaakt en zijn we als de wiedeweerga naar buiten gegaan. In het trapgat zag het zwart van de rook, je kon geen hand voor ogen zien. Daar sta je dan, buiten in je pyjama. Gelukkig kregen we wel dekentjes”, vertelt hij.

Ongeveer vier uur later, om half zes, mochten de twaalf bewoners weer naar binnen. Toen Dijkema vanochtend naar buiten keek, constateerde hij dat ze geluk hebben gehad. ,,Het vuur is echt hoog gekomen, maar behalve stank hebben we geen schade.”

Een hoogwerker van brandweer Hoorn werd ingezet.
© Foto DNP.NU

Dijkema is erg te spreken over hoe de hulpdiensten hebben gehandeld tijdens de brand. ,,Het ging perfect en ze waren er ook snel bij. Toen de brand net was uitgebroken, liepen er twee jongens langs die op weg naar huis waren. Zij hebben direct aan de bel getrokken. Ook werd degene die boven de bakkerij woont wakker van het geluid van knappend glas. Hierdoor kon er snel worden gehandeld.”

De bewoner had nog nooit eerder een gelijksoortige situatie meegemaakt. ,,Laten we er ook zeker geen gewoonte van maken”, lacht hij. Dan neemt Dijkstra afscheid om thuis een verloren nacht slaap in te halen.

Lees ook: Een ravage is over van bakkerij en eetgelegenheid Meysa in Hoorn, na de grote brand: ’Het is verschrikkelijk’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen