Zaanstad blijft hotspot corona in regio Zaanstreek-Waterland met 19 nieuwe gevallen, ook besmettingen in Pumerend, Edam-Volendam en Waterland

Purmerend

De gemeente Zaanstad blijft de corona-hotspot van de regio Zaanstreek-Waterland. Woensdag werden er wederom 19 positieve besmettingen bijgeschreven.

Er worden bovendien steeds meer inwoners van Zaanstad opgenomen in het ziekenhuis met coronaverschijnselen. Sinds het afgelopen weekeind zijn dat er zeven, inclusief de twee ziekenhuispatiënten die woensdag werden gemeld bij de GGD Zaanstreek-Waterland.

In de hele regio Zaanstreek-Waterland steeg het aantal coronapositieve inwoners woensdag met 31. In Purmerend kwamen zeven testen positief terug van het laboratorium, in Edam-Volendam waren dat er vier. Ook een inwoner van de gemeente Waterland bleek woensdag besmet met het coronavirus.

Sinds de pandemie begin dit jaar uitbrak, hebben meer dan 1500 inwoners van de regio het coronavirus opgelopen. In de gemeente Zaanstad zijn dat er tot nu toe 785. Purmerend neemt als op een na grootste stad in de regio de tweede plaats in met 336 positieve testen. In Edam-Volendam gaat het om 166 gevallen. Beemster meldde tot nu toe 34 positieve testen, Landsmeer 55, Oostzaan 40, Waterland 72 en Wormerland 59.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen