Heemstede Loop gaat door, maar vraagt publiek thuis te blijven

De Heemstede Loop 2020 zal anders zijn dan voorheen.
© Archieffoto
Heemstede

De elfde editie van de Heemstede Loop gaat zondag 25 oktober gewoon door, maar wel met de nodige noodzakelijke maatregelen rondom het coronavirus. „Daarom vragen we het publiek vooral thuis te blijven”, aldus organisator Stefan Schilder namens SportSupport.

Nu de seinen op groen staan komt voor Schilder en het ’evenemententeam’ van SportSupport een eind aan een vreemd en onzeker seizoen. Na het cancelen van Grachtenloop en Halve van Haarlem – als alternatief vindt het in virtuele vorm en als wandeling plaats - was dit een positieve opsteker.

„We hebben denk ik het voordeel dat dit evenement niet in de stad plaatsvindt. Dat zorgt al voor minder mensen langs de kant. Bovendien is uit de voorgaande editie gebleken dat de meeste deelnemers uit Heemstede komen”, stelt Schilder.

„Van regeringswege mag al wat meer qua aantal mensen bij evenementen. We hebben ook bewust lang gewacht met het openstellen van de inschrijving. Dit om de grootste zekerheid van doorgaan te hebben. Komende week gaat de inschrijving open.”

Om deze editie ’corona-proof’ te maken, zijn de nodige aanpassingen gedaan. De start is op de Sportlaan bij Sportplaza en de finish bij de molen op de Herfstlaan. Van het normale programma is de 10 kilometer – twee rondjes – geschrapt en de route is iets veranderd na de start.

Schilder: „We hebben een maximum van duizend kinderen en duizend deelnemers op de 5 kilometer. Het startvak wordt ingedeeld zoals bij de Formule 1 met een gridopstelling. Scholen doen we zoveel mogelijk bij elkaar en er worden geen prijzen uitgereikt na afloop. De bedrijvenloop is er niet, maar individueel kan je je natuurlijk wel opgeven.”

Toch denkt Schilder dat het snel is uitverkocht. „Mensen willen heel graag hardlopen. Zelfs zonder publiek wordt het gezellig.’’

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen