Golf diefstallen gereedschap in Koggenland: ’Houd bouwplaatsen en eigen buurt in de gaten’

De Goorn

Het aantal diefstallen van gereedschap in de gemeente Koggenland is de afgelopen tijd fors toegenomen.

Hierdoor zijn zowel kleinere zzp’ers als grote aannemers gedupeerd, zo blijkt uit aangiftecijfers van de politie. Er werd gereedschap uit bedrijfsbussen bij huis gestolen, en er verdwenen spullen op bouwplaatsen.

Rond het weekend van 18 en 19 juli was er sprake van een piek. Tussen 17 en 21 juli verdween in vier dagen tijd op zeven verschillende plaatsen kostbaar materiaal. In Hensbroek verdween een aanhanger met een haspel en in Obdam werd een partij gereedschap uit een schuur gestolen.

Wijkagent Niels de Graaf roept burgers op alert te zijn. ,,Het is waardevol als bewoners bouwplaatsen en hun eigen buurt in de gaten houden.’’ Hij raadt aan ’direct 112 te bellen bij verdachte situaties’. Verder adviseert hij camerabewaking te installeren, gereedschap van serienummers te voorzien en dat te registreren. ,,Dat vergemakkelijkt de herkenning bij opsporing.’’ Tot slot hamert De Graaf erop altijd aangifte te doen. ,,Aangifte vergroot de kans om spullen terug te krijgen. Bovendien helpt het bij het opsporen van de dader.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen