Gevreesde stalletjesrover (41) in’ t Zand gearresteerd; ’Mercedesman’ uit Alkmaar stal door heel Noord-Holland bloemen, fruit en groenten en plunderde geldkistjes

Eerder gemaakte camerabeelden van de stalletjesrover.
© Archieffoto
’t Zand

De politie heeft zondag in ’t Zand een 41-jarige bestuurder uit Alkmaar van een grijze Mercedes-stationwagen gearresteerd. Hiermee denkt zij de stalletjesrover in de kraag te hebben gegrepen, die de afgelopen weken kriskras door Noord-Holland reed om bloemen, fruit, groenten te stelen en geldkistjes te plunderen.

De man werd aangehouden, kort nadat een stalletjeseigenaar uit Breezand het kenteken van het voertuig op Facebook bekend had gemaakt. Eerder zou hij actief zijn geweest in onder meer Egmond, Heiloo, Castricum, Heemskerk, Warmenhuizen en Slootdorp.

Gesignaleerd

De verdachte werd zondag met zijn auto op diverse plekken in de Noordkop gesignaleerd, maar wist volgens de politie telkens de dans te ontspringen. Een agent die vrij was, trof de Mercedes later die dag in ’t Zand aan en wist de verdachte op te pakken.

Bewakingscamera’s

Van de activiteiten van de ’Mercedesman’ waren via bewakingscamera’s in onder meer Heiloo en Heemskerk beelden gemaakt. Hierdoor was het voertuig waarmee hij op pad ging bekend. Nadat het kenteken was genoteerd, kwam zijn ontmaskering in een stroomversnelling.

De 41-jarige Alkmaarder zit voorlopig vast. Hij zou ook gereedschappen buit hebben gemaakt. ,,Er zijn meerdere gevallen van diefstal gemeld, we zijn aan het uitzoeken of die zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht’’, aldus een politiewoordvoerster.

Getuigen

Het onderzoek is in volle gang. De politie zegt blij te zijn met de alerte getuigen, waardoor zij de man heeft kunnen pakken.

Lees ook: De stalletjesrover ontmaskerd op een pak karnemelk: opluchting bij gedupeerden na arrestatie van de Mercedesman, een 41-jarige Alkmaarder

Lees ook: Hoe de ’stalletjesdief’ toesloeg in de Noordkop: op pad met een slijptol, loerend op zijn kans

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen