Premium

Grondboringen Tennet rond Wijk aan Zee starten dit najaar; voornaamste overlast door vrachtverkeer

Coronaproof vragen stellen over het kabelboorwerk van Tennet. Rechts staat Patrick Bakelaar van aannemerscombinatie NRG.
© Foto Ronald Goedheer
Wijk aan Zee

Begin oktober zal Tennet beginnen met de eerste boringen op land die nodig zijn om windenergie van zee aan te sluiten op het toekomstige transformatorstation aan de Zeestraat. Daarover hield de netbeheerder maandagmiddag en -avond een informatiebijeenkomst in dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee.

Het gaat om de windparken Hollandse Kust Noord en West Alpha. Vier dikke kabels zullen uiteindelijk op het strand aan de noordkant van Wijk aan Zee aan land komen. Maar dat is vooralsnog toekomstmuziek, de eerste boringen hebben plaats op Landgoed Westerhout en het terrein van Tata Steel aan de Drijverweg. Van beide terreinen wordt geboord richting het terrein van het transformatorstation. ,,We beginnen daar zodat het terrein weer snel vrij is en de volgende stap in de richting van de bouw van het transformatorstation kan worden gezet’’, zegt projectmanager Dick Lagerweij van Tennet voorafgaand aan de bijeenkomst.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen