Premium

Mobiel coronatestteam gaat inwoners thuis testen in Gooi en Vechtstreek; Thuiszorg schiet GGD en huisartsen te hulp. Wachttijd voor teststraat in Bussum loopt ondertussen op tot 72 uur

De wachttijd voor een coronatest in de teststraat van de GGD in Bussum is opgelopen tot 72 uur. Het lab in Tergooi zit aan zijn grens.
© archieffoto Studio Kastermans
Bussum

De GGD Gooi en Vechtstreek en de regionale huisartsen hebben een mobiel coronatestteam opgezet om inwoners thuis een test af te kunnen nemen. Het gaat om alle mensen in de regio die thuiszorg krijgen en corona-achtige klachten hebben. Het mobiele testteam wordt gevormd door medewerkers van Vitaal Thuiszorg uit Huizen en ISZA Thuiszorg in Hilversum.

Ze komen in actie op verzoek van de huisarts. De GGD stelt het testmateriaal beschikbaar. In de opstartfase wordt het afnemen van de testen ingepland op maandag, woensdag en vrijdag. Mocht het aantal aanvragen toenemen, dan wordt opgeschaald. ,,We hebben vrijdag alle huisarten geïnformeerd en zijn maandag gestart met negen testen. Ze weten ons dus al goed te vinden”, zegt Esther Hoekzema, directeur van Vitaal Thuiszorg.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen